U bent hier

Han Warmelink over het gezag van de raad

10 mei 19:30 uur

Han Warmelink over het gezag van de raad

Macht en tegenmacht zijn belangrijke thema’s in de landelijke democratie. Hoe is het gesteld met macht en tegenmacht in de lokale democratie? En hoe staat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan in de lokale democratie er voor?

Over dit thema houden we in mei en juni een 15-tal online bijeenkomsten met wetenschappers, praktijkdeskundigen en experts om na te denken, te prikkelen en te reflecteren over het gezag van de gemeenteraad.

Raadsleden, burgemeesters en griffiers maar ook gemeentesecretarissen en wethouders zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen. De eerste online bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 10 mei, met de Groningse wetenschapper en raadslid Han Warmelink. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 
Noteer ook alvast de tweede bijeenkomst, op 19 mei met John Bijl, directeur van het Perikles Instituut. 

De bijeenkomsten in mei en juni over het thema gezag van de raad worden georganiseerd in het kader van het project Democratie in Actie door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Griffiers. Lees hier meer over de serie lezingen over Gezag van de Raad