U bent hier

Haal meer uit de digitale leeromgeving

Weet je al welke invloed je als raadslid invloed kunt uitoefenen op de energietransitie of hoe je meer grip krijgt op regionale samenwerking?
Je weet dat je het moet weten, maar vind maar eens de tijd om je erin te verdiepen... Een bekend dilemma. Daarom is er de digitale leeromgeving voor raadsleden. 
Tijdens het webinar 'Haal meer uit de leeromgeving' op 26 maart laten we je zien hoe je kunt bijblijven met de educatieve modules in de leeromgeving.

De insteek van het webinar is praktisch en gaat in op de vragen: 'wat heb ik er als raadslid aan en hoe kan ik snel de informatie vinden die ik nodig heb?' 
Robert-Jan Ritsema, raadsadviseur in Almere, vertelt over zijn ervaringen met de leeromgeving en de koppeling die ze in Almere maakten met hun raadsinformatiesysteem. Avelien Haan van de Thorbecke Academie gaat in op het belang van bijblijven en laat zien hoe je makkelijk de thema's die je zoekt kunt vinden in de leeromgeving. 
Het webinar staat onder leiding Petra Paulides, oud-griffier van de gemeente Woudrichem en tegenwoordig adviseur van onder andere het programma Democratie in Actie. 

Snel weer helemaal bij

In de digitale leeromgeving, die speciaal voor raadsleden is opgezet, kan je 24/7 terecht voor praktische handreikingen, tips en filmjes over de thema's die nu spelen. Je vindt er ook korte trainingen op het gebied van vaardigheden (bijvoorbeeld de korte animatie over hoe je als voorzitter een vergadering kan leiden) of over je eigen functioneren als raadslid (zoals de beslisboom die je helpt bij de keuze of je straks doorgaat als raadslid of niet). 

Aanmelden

Het webinar duurt een uur en vindt plaats op vrijdag 26 maart om 14 uur. Deelname aan dit webinar is geheel kosteloos. Aanmelden kan hier.
Voor vragen kun je contact opnemen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via info@raadsleden.nl.

Dit webinar is gericht op raadsleden, op vrijdag 26 maart is er om 11 uur een webinar over de leeromgeving speciaal voor griffiers. Griffiers kunnen zich daarvoor op deze pagina aanmelden.