Tips en tricks in nieuwe online sessies voor raadsleden

Tips en tricks in nieuwe online sessies voor raadsleden

Welke instrumenten kan ik het best inzetten? Wat kan ik met de hulptroepen van de raad en hoe krijg ik zicht op jeugdzorg? Hoe ga je als raadsleden met elkaar om en hoe kun je als raadslid mede de koers bepalen van de gemeente? Deze en andere vragen staan de komende weken centraal in de nieuwe reeks online sessies Nieuw in de Raad.

Raadsleden, zowel nieuw als ervaren, kunnen zich de aankomende weken volop van nieuwe kennis voorzien voor de nieuwe raadsperiode. In de online bijeenkomsten krijgen raadsleden tips en aanbevelingen over hoe zij op een effectieve manier als raadslid invloed kunnen uitoefenen om bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke knelpunten in de eigen samenleving.

Nieuw in de Raad programma

De online bijeenkomsten van het programma Nieuw in de Raad worden gehouden tussen vrijdag 20 mei en vrijdag 8 juli. Hieronder een overzicht van de resterende bijeenkomsten:

Meer informatie

Nieuwsgierig naar meer inhoudelijke informatie om een goede start als raadslid te maken? Zie ook:

  • Wegwijzer – voor raadsleden in raadsperiode 2022-2026 (online handboek met honderden aanbevelingen en praktische tips).
  • Informatiekaart met tips van raadsleden voor raadslede
  • Online leeromgeving voor raadsleden met honderden modules, filmpjes, stappenplannen gratis toegankelijk voor jou als kandidaat-raadslid.