U bent hier

ALV Raadsacademie: Klimaat vraagt om nieuw overheidsbeleid

Het klimaat verandert. Er is steeds vaker extreem weer met hevige buien en ook langdurige droge perioden veroorzaakt door de verandering van het klimaat. Volgens weerman Gerrit Hiemstra vraagt deze nieuwe situatie om nieuwe klimaatoplossingen in het overheidsbeleid, de inrichting van de openbare ruimte en het operationeel beheer van water.

Kennis van het weer, klimaat en klimaatverandering is nodig om goede beslissingen te kunnen nemen over de inrichting van de stedelijke omgeving.

Raad en Klimaat

Weerman Gerrit Hiemstra geeft tijdens de ALV Raadsacademie op 11 juni in Utrecht een speciale workshop Raad en Klimaat. Nieuwe ontwikkelingen vereisen dat meer dan ooit kennis over weer en klimaat moet worden meegenomen om tijdig te kunnen anticiperen. Zo kan schade door overstroming en verdroging voorkomen of beperkt worden. “Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor en vragen om klimaat oplossingen”, aldus Hiemstra. Hiemstra is onder andere bekend als oprichter van het weerplatfom Weeronline en sinds 1998 als weerpresentator bij het NOS Journaal.

Meer informatie en aanmelden

De Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in Utrecht is een gecombineerde bijeenkomst met de Raadsacademie Utrecht. Klik hier om u aan te melden voor de ALV. En klik hier voor het aanmelden voor de workshop Raad en Klimaat.