U bent hier

Informatievoorziening binnen de raad

‘‘Vol energie ben ik begonnen, maar ik ben ook wel met mijn neus op de feiten gedrukt. Het indienen van moties, de complexe teksten in beleidsstukken, ik heb het moeten leren. Waarom niet gewoon zeggen waar het op staat? Vooral als ik me afvraag hoe ik mijn boodschap zo goed mogelijk over kan brengen, dan val ik wel eens terug op mijn eigen stijl. Ik gebruik bij voorkeur taal die iedereen begrijpt. Ik hoop dat andere raadsleden ook van mij willen leren dat communiceren vaak eenvoudiger en duidelijker kan.”

Dit is de visie van raadslid Alex van Assouw over de informatievoorziening binnen de raad. Sinds 2021 is Alex raadslid in de gemeente Oisterwijk voor de lokale partij Algemeen Belang Oisterwijk. Naast zijn raadslidmaatschap is hij gepensioneerd bouwondernemer. Het gehele interview over de volksvertegenwoordigende rol van de raad is terug te zien in de opleidingengids van 2022.

Drie belangrijke tips

Alex geeft drie belangrijke tips over de informatievoorziening binnen de raad.

1. Gebruik duidelijke taal, want dan begrijpt iedereen welke boodschap je afgeeft.

2. Vertrouw niet alleen op je enthousiasme, maar wees bereid om nieuwe dingen te leren.

3. Ken je prioriteiten, want er komt zoveel informatie op je af dat je bijna niet meer aan je plannen toekomt.

Meer informatie:

Klik hier voor de opleidingengids 2022.

Raadstegels

Dit is de vierde aflevering in een serie over de negen raadstegels. Eerder verscheen:

De negen raadstegel zijn 9 verschillende thema’s die als doel hebben om de positie van de raad te versterken. Raadsleden kunnen op deze 9 verschillende thema’s met elkaar afspraken maken, zodat de rol en de positie van de raad wordt versterkt.