U bent hier

Met volle energie als raadslid aan de slag

U bent kandidaat-raadslid en wilt van de nieuwe raadsperiode een succes maken. Hoe kun je als raadslid jouw positieve energie het beste inzetten om van je raadsperiode een succes te maken?

Over deze vraag gaat Maarten de Winter met jou en andere kandidaat-raadsleden in gesprek op 11 december bij de start van de online Week van het Kandidaat-Raadslid. Hij sluit deze online Week van het Kandidaat-Raadslid af op 18 december. Er zijn dus twee kansen om in gesprek te gaan en jezelf goed voor te bereiden op de nieuwe raadsperiode.

Verschil maken

Invulling van het raadswerk staat met de vraag wat voor raadslid wil je zijn centraal in de onlinebijeenkomst met Maarten de Winter. Hoe wil je als raadslid de emoties en opvattingen van inwoners in de raadszaal vertolken? Wil je alleen vragen stellen namens inwoners of wil je juist met collegaraadsleden van andere fracties afspraken maken over wat de koers van de gemeente dient te zijn? Op welke onderwerpen wil je het verschil maken en hoe wil je dat doen? Het gaat om keuzes maken en hoe je dat het beste kunt doen in je raadswerk dat je doet als nevenfunctie naast je gewone werk.

Twee kansen

Er zijn dus twee kansen om met andere kandidaat-raadsleden in gesprek te gaan over hoe je van je raadswerk een succes kunt maken:

11 december 2021 – aanmeldlink 

18 december 2021 - aanmeldlink 

Wie is Maarten de Winter?

Maarten de Winter is een inspirerend spreker die de afgelopen jaren met vele tientallen raadsleden en griffiers sprak over hoe raadswerk met positieve energie tot een succes kan worden. De Winter werkte ook mee aan de nieuwe handreiking over tijdsbesteding en werkdruk en is kerndocent strategische HR bij Avans Hogeschool en zelfstandig coach.

Meer weten?

Voor jou als kandidaat-raadslid hebben we volop keuze aan informatie om je voor te bereiden op het raadswerk:

Organisatie

Het Klaar voor 4 jaarprogramma wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met de Vereniging van Griffiers, VNG en VNG Connect en mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het doel van dit programma is om alle kandidaat-raadsleden voor te bereiden op de nieuwe raadsperiode zodat de nieuwe gemeenteraad goed en krachtig van start kan gaan.